VadiForum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VadiForumHoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

'Kadınları ve Uyuşturucuyu Seviyorum'

qisemLy_qirL
    qisemLy_qirL
    Administratör
    Administratör

Takım : Fenerbahçe
    RuhHali : 1
    İş/Hobiler : Plasiyer
    Lakap : deLi Kız

'Kadınları ve Uyuşturucuyu Seviyorum' Empty 'Kadınları ve Uyuşturucuyu Seviyorum'

Mesaj  qisemLy_qirL Perş. Mayıs 28, 2009 12:36 pm

kon davasının 92. oturumunda Kuvayi Milliye Derneği üyesi olan sanık Raif Görüm savunmasını yaptı. Yurt dışında büyüdüğünü belirten Görüm, "Yurt dışında her şey başka. Almanya'da ve Türkiye'de Türklüğümü korudum. ******'ün askeriyim. Türkiye için de hapse girmeye hazırım." dedi. Ayrıca savcının sorusu üzerine Görüm, "Düzceliyim. Silahı tanırım, kadını ve esrarı severim. Biz müzisyeniz. Dinimiz yasakladığı için alkol almıyoruz ama esrar içiyoruz." demesi de dikkat çekti.

Almanya'da büyüdüğünü ve Türkçesini yeterli olmadığına dikkat çeken Görüm'e çapraz sorgusu sırasında İstanbul Cumhuriyet Savcısı tarafından Alparslan Aslan'ı tanıyıp tanımadığı soruldu. Görüm, Danıştay saldırısını gerçekleştiren avukat Aslan'ı Almanya'daki boşanma davası nedeniyle bir iki defa telefonla aradığını söyledi. Ardından savcının sorusu üzerine Aslan'ın Maltepe'deki Kuvayi Milliye Derneği binasını geldiğini ve amcası Hüseyin Görüm ile konuştuklarını söyledi. Savcının, "Ne konuştular?" şeklindeki birkaç defa tekrarlanan sorusu karşısında ise Görüm "Ne bileyim. Adam öldüreceğini bilseydim. Dikkat ederdim." cevabını verdi.

Tutuklu yargılanan amcası Hüseyin Görüm'ü sevdiğini ve saygı duyduğunu da söyleyen Raif Görüm, "Amcamın çok arkadaşı vardı. Etrafında sevilen bir kişidir. Bende ona saygım dolayısıyla 2005 yılının 11. ayında derneğe üye oldum." dedi.

Savcı Pekgüzel, sanığa Ulusal Haber adlı bir basın kartının üzerinden çıktığını hatırlatarak görevini ve bu kartın kendisine kim tarafından verildiğini sordu. Görüm, "Bu kartı amcam bana verdi. Ulusal Haber bir gazete ama orada bir görevim yok. Park yerlerinden bedava faydalanabiliyordum bu kartla. Maçlara da bedava giriyordum. Amcamın bu kartı kimden aldığını da bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Savcının telefon konuşmalarında çok sayıda silahla ilgili diyalog geçtiğini hatırlatarak bunun nedeni ve üzerine kayıtlı bir silah olup olmadığını sordu. Antika bir silahı olduğunu belirten Görüm, "Düzceliyim. Silahı tanırım kadını ve esrarı severim. Biz müzisyeniz. Dinimiz yasakladığı için alkol almıyoruz. Ama esrar içiyoruz" demesi de dikkat çekti.

Sanık Raif Görüm'ün savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçildi. Sanık Hüseyin Görüm, "Alparslan Aslan'ı Maltepe'de gördüm diyor. Bunu iyi düşünsün" demesi üzerine Raif Görüm, Maltepe'de gördüğünü yineledi. Hüseyin Görüm bunun üzerine Alparslan Aslan'ı Maltepe'de görmedi. Benim İçerenköy'deki yerimde gördü. Oranın terası var. Terasta çay içildi. Alparslan Aslan Maltepe'ye hiç gelmedi. Gelseydi geldi derdim." diye konuştu.

Savcılar Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Görüm'e, Alparslan Aslan'ı telefonla aradığı tarihin ne zaman olduğunu sordu. Önce tam olarak hatırlamadığını, 2004 ya da 2005 yılları olabileceğini belirten Görüm, daha sonra da Maltepe'de görüştükten 3-4 ay sonra aradığını, bu tarihin 2006 yıllarının başları olabileceğini söyledi. Görümün bu konuda çelişkili ifade verdiği gözlendi.

Similar topics

-

Forum Saati Paz Kas. 24, 2024 8:54 pm